HOME | MODELLVILÁG | SZÉPSÉG | DIVAT | PHOTO SHOOTING | SWEET GIRLS | HOROSZKÓP LINKEK |

  

 

Claudia Schiffer, Kate Moss, Christy Turlington. A modellvilág legjavának számító feladatokat mindig ők kapják, beleértve a híres divattervezők kollekcióinak bemutatását. Egy High Fashion modell általában 5’9”- 6’ magas és nagyon karcsú méretekkel (4-6) rendelkezik. Mellbőség: 32-35”, derék: 22-25”, csípő: 33-36”. Mindegyiküknek van valamilyen különleges ismertetőjele. (pl:Cindy Crawford, akinek anyajegy van az ajka fölött).

 

     

2002 szeptember 17 kedd

délelőtt: előkészületek

Hetek óta terveztem és Ma végre rászántam magam. Az igazat megvallva már tizenöt évesen eszembe jutott, hogy akár én is lehetnék modell. Laetitia Casta a kedvencem, akire a tengerparton figyelt fel egy ügynökség. Én azonban hiába domborítottam büszkén legújjabb bikinimben Riminiben egyik modellügynökség sem szerződtetett. Pedig akkor az összes zsebpénzemet arra a Dior-csodára költöttem.

Szóval Ma (2002 május 15-én) rászántam magam és elmentem egy modellügynökséghez. Az utolsó napokban már mindenhol ennek a hírdetésével találkoztam szerte a városban. ’Új arcokat keresünk!’ Az enyém elég új és ha az Estée Lauder púdert és rúzst is beleszámítom, bizony elég drága is. De mikor költsön magára az ember, ha nem tizennyolcévesen.

 

Kilenctől tízig voltam a fürdőszobában (ami szerintem normális) a húgom szerint azonban őrültség. ’Minek ez a nagy felhajtás!?’- mondta. De én nem tágítottam a tükör elől. Sminkelés közben volt időm átgondolni mindent. ’Magabiztosan belépek majd, elegánsan helyet foglalok, megmutatom a fényképeimet (amit fél napon keresztül válogattam) köztük azzal a tuti képpel, amely a tavalyi osztálykiránduláson készült rólam.

 

Délután: a meghallgatáson

Nem én voltam az első. Már öten várakoztak a megmérettetésre. Eltelt öt perc, tíz perc…negyedóra. Még mindig nem nyílt ki az ajtó. Szék már nem volt és a hétfőn vett új cipő sem kegyelmezett a lábaimnak. Fél óra után már kezdtem nyugtalankodni és leginkább azon, hogy a többiek milyen türelmesen várakoznak. Mindegyiküknél volt egy nagyobb táska és a kezükben vastag dosszié-szerűséget tartottak.

Tovább   

     

 

Ügynökségünk állandóan keresi az új arcokat.

Az sem baj, ha még nincsen tapasztalatod ezen a területen. Nálunk számtalan lehetőség vár, amelyek segítségével megismerheted

a modell-munka minden fajtáját és kiválaszthatod azt, amelyik a legjobban tetszik neked.

"Mi a csuda ez?" "Szükségem van nekem erre?"

Természetesen igen. Minden modell rendelkezik ilyennel. A CompCard egy igényesen elkészített, nyomtatott lap, amelyen láthatóak

a modell pontos méretei, elérhetősége és néhány fotója. 

A CompCard olyan, mint egy cégismertető.  Azonban ez nem helyettesítheti a portfóliót.

 
Copyright 1996-2004. NBC Communications. All rights reserved.