HOME | MODELLVILÁG | SZÉPSÉG | DIVAT | PHOTO SHOOTING | SWEET GIRLS | HOROSZKÓP LINKEK |

  

 

Nem kell megijedni, ez nem egy bugyuta horror címe, hanem inkább egy illatos és habos meglepetés a Lush-tól. Ennek az illatból öntött emberkének számos előnye van. A friss gyömbérből és a növény olajából készült szappan pihenteti a bőrt és ellazítja az idegeket. Ráadásul még visszamaradt gyermeki ösztöneinket is kiélhetjük rajta.

 'Itt van az ősz, itt van újra' és vele együtt a forró teák ideje. Nem mindegy azonban, hogyan fogyasztjuk őket.

 1.Érdemes minél több zöld teát inni, amely segít a betegségek megelőzésében.

 2. Forró teába ne tegyél mézet és citromot, mert a hő hatására a vitaminok megsemmisülnek.

3. A teázás ideális hangulatot biztosít a barátokkal való intim beszélgetéshez, amelynek hatását egy kellemes halk zene még csak fokozhatja.

4. Lefekvés előtt ne igyunk túl sokat belőle, mert nem tudunk majd rendesen aludni.

 

     

Október, november, december. Bőrünk szempontjából az egyik legkritikusabb időszak. A vitaminkészletek lassan kiürülnek a szervezetünkből az üdítő tavasz pedig még túl távol van. Ráadásul a hideg téli időjárás, a csontszárazra fűtött levegő és a szél kellően megviselik mindenkinek a bőrét. Sokszor úgy tűnik, hogy a drágán megvásárolt krémekkel sem tudjuk kellően védelmezni annak egészségét. Azonban néhány szépségfortéllyal elejét vehetjük a problémáknak. Íme az NBC Beauty Channel néhány tippje a barátságtalan őszi napokra.

 

Tippek a megviselt arcok ellen

 

Készíts elő otthon egy vékony anyagdarabot (fátyolszövet, tüll, géz) és borítsd be reszelt uborkával, vagy almával. Öt percre takard be az arcodat ezzel a borogatással és utána öblítsd le hideg vízzel.

Keress otthon egy kényelmes fekvőhelyet és feküdj a hátadra úgy, hogy a fejed 5-10 percig lógjon lefelé. Ekkor a fejedbe szálló vérrel az arc oxigénellátása is jobb lesz és a bőröd egészségesen kipirul majd.

 

Tippek gyulladt és érzékeny bőrre

 

 Főzz egy kanna kamillateát, amelyet utána fagyassz le egy jégkockatartóban. Ezek után a kockákat beletekerve egy tiszta anyagdarabba egyenletesen masszírozd át az arcoda.

Áztass be tejbe egy kis textildarabot, csavard ki majd helyezzed a gyulladt bőrfelszínre. Tíz perc után öblítsd le meleg vízzel.

 

 

Tippek kicserepesedett bőrfelszínre

Ez főként az ajkak problémája, de ha szezám, vagy olívaolajjal bedörzsölöd a kicserepesedett bőrfelszínt, ajkaid visszanyerik puhaságukat és rugalmasságukat.

Szórj egy kis kristálycukrot a tenyeredbe, nedvesítsd meg hideg vízzel és lágyan dörzsöld meg vele az arcodat. A cukorkristályok a bőrradírhoz hasonlóan gyorsan megtisztítják arcodat az elhalt hámsejtektől.

     

A növények illata nem csak fizikai valónkat, hanem hangulatunkat és közérzetünket is befolyásolhatja.

 A rózsa például elűzi a depressziót, a levendula megnyugtat, a mandarin pedig serkentőleg hat ránk. Az orrunkban lévő receptorok kapcsolatban állnak agyunknak azzal a részével, amely az érzelmeinkért felelős. Akik az aromákkal foglalkoznak, azt állítják, hogy az illatok képesek a bőrön keresztül belépni a véráramba és eljutva a nyirokrendszerbe befolyásolni szervezetünket.

Érdemes tehát több figyelmet szentelni a virágokra és használni őket testünk-lelkünk ápolására, hogy mindig egy színpompás mezőn érezhessük magunkat.

 

 
Copyright 1996-2003. NBC Communications. All rights reserved.